پروتز سینه ، یک روش جراحی پزشکی و زیبایی است که در آن از موادی چون ایمپلنتها(که از موادی چون سیلیکون ساخته شده اند.) و پراستزها( پروتز هایی که با نمک فیزیولوژیک و ژل های سیلیکونی پرشده اند.) برای افزایش اندازه و تغییر در شکل ظاهری سینهها، استفاده میشود.
پروتز سینه معمولاً برای بانوانی انجام میشود که سینههای آنها از حد معمول کوچک تر بوده و رشد لازم را نداشته و یا به علتهای مختلفی، دچار نامتقارنی شده است.
سینه ها، از مهمترین بخشهای جسمانی بانوان محسوب می شوند و به همین دلیل است که داشتن سینه هایی خوش فرم و زیبا، از جمله دغدغه های بسیاری از بانوان به شمار می رود. همچنین، دورانهای هورمونی سختی که در طول زندگی یک خانوم سپری میشوند، ممکن است شکل ظاهری و تعادل سینهها را تا حدود بسیار زیادی بر هم بزنند، از جمله آنها میتوان به دوران بارداری، دوران زایمان و دوران شیردهی به نوزاد، اشاره کرد.
در این دوران ها معمولا بانوان با کاهش اعتماد به نفس رو به رو می شوند.
پروتز سینه ، یکی از راههای پیشنهادی به بانوانی است که از شکل و ظاهر سینههای خود رضایت کافی را نداشته و به دنبال تغییر در اندازه و فرم سینهها میباشند.
بهتر است بدانید که در انجام جراحی پروتز سینه، پروتز مورد نظر در بافت طبیعی سینهها قرار داده میشود و انجام این روش جراحی، اهداف زیر را دنبال می کند.
۱- ایجاد تعادل در شکل ظاهری سینهها
یکی از دلایل انجام پروتز سینه، ایجاد تعادل در شکل ظاهری سینهها میباشد.
در بسیاری از موارد، پروتزها برای کمک به تقارن سینه، به کار گرفته می شوند.
لازم است بدانید که نامتقارن بودن و عدم هماهنگی سینه ها، یکی از مشکلات آزاردهنده برای بانوان به شمار میرود که کنترل و درمان آن با پروتز سینه امکانپذیر است.
۲- رسیدن سایز سینه به حد معمول
همانطور که گفته شد، کوچک بودن غیر طبیعی سینهها که در نتیجه عدم رشد یا رشد بسیار کم سینهها اتفاق می افتد، یکی از دلایل انجام عمل پروتز سینه است.
با پروتز سینه، اندازه و ابعاد سینه به حالت نرمال و استاندارد خواهد رسید.
۳- بازگرداندن اعتماد به نفس
بانوان تغییرات هورمونی و دورانهای سختی را در طول زندگی خود سپری میکنند که این دورانها میتوانند تغییراتی در شکل ظاهری سینهها به وجود بیاورد و سبب کاهش اعتماد به نفس شوند.
پروتز سینه برای بانوانی که از سایز و اندازه سینههای خود راضی نیستند و میخواهند به اعتماد به نفس برسند، بسیار مفید است.
بهتر است بدانید که جراحی پروتز سینه، به دلیل مزایای بسیار زیاد، یکی از روشهای جراحی محبوب و کارآمد میان بانوان به شمار میروند.
این روش، یک جراحی تخصصی است که انجام آن، به عهده کمک جراحان پلاستیک و زیبایی متخصص است.
در نتیجه اگر قصد انجام عمل پروتز سینه را دارید بهتر است ابتدا به پزشک متخصص زیبایی مراجعه کرده و مشورتهای لازم را با این پزشک انجام دهید.
مراحل جراحی
پروتز سینه، یکی از بهترین و پربازده ترین روش های جراحی و زیبایی سینه در بانوان است که با توجه به مزایای بسیار آن، در سال های اخیر، علاقه مندان بسیاری به آن جذب شده اند.
برای انجام عمل جراحی پروتز سینه، باید طبق مراحل به خصوصی عمل کنید، که این مراحل شامل موارد زیر می باشند.
۱- مشاورههای پزشکی
اگر قصد انجام جراحی پروتز سینه را دارید، نخستین گام آن است که مشاورههای پزشکی لازم را با پزشک جراح و متخصص زیبایی، انجام دهید.
پزشک با انجام معاینات موردنیاز، راهنماییهای لازم را در رابطه با اندازه پروتز سینه، نوع پروتز سینه و نحوه جراحی، به شما ارائه می دهد.
به یاد داشته باشید که داشتن یک مشاوره پزشکی استاندارد و عالی، به شما در نحوه انجام عمل، کمک خواهد کرد.
۲- انجام جلسه تصویربرداری
برای انجام جراحی پروتز سینه، باید طبق دستورالعمل های پزشک، به تصویربرداری بپردازید.
جلسات تصویربرداری که پیش از جراحی پروتز سینه و به دستور پزشک انجام میشوند، شامل تصویربرداری ماموگرافی و یا سایر جلسات تصویربرداری مرتبط است.
بهتر است بدانید که انجام این جلسات به پزشک اطلاعات بهتری در خصوص نحوه انجام جراحی خواهند داد و عملی ضروری محسوب می شود.
۳- برگزیدن نوع پروتز مناسب
پس از انجام جلسه تصویربرداری، بهتر است یکی از انواع پروتزهای مناسب برای سینه را انتخاب کنید.
توجه داشته باشید که برگزیدن نوع پروتز مناسب سینه، با انجام مشورتهای لازم با پزشک متخصص و ارائه اطلاعات لازم توسط آن ها، انجام داده می شود.
۴- آمادگی برای عمل جراحی
پیش از انجام عمل جراحی پروتز سینه، حتماً لازم است که طبق دستورالعملهای پزشک عمل کنید و نحوه آمادگی برای عمل جراحی را طبق راهنماییهای از پیش تعیین شده توسط پزشک متخصص خود، انجام دهید.
توجه داشته باشید که این آمادگی شامل انجام اقداماتی همچون داشتن تغذیه مناسب، انجام برنامه ریزی های بعد از جراحی، عدم مصرف داروهای خطرساز و … می باشند.
۵- انجام جراحی پروتز سینه
پس از ایجاد آمادگی برای عمل جراحی، میتوانید انجام عمل جراحی پروتز سینه را بدون هیچ گونه نگرانی انجام دهید.
انجام جراحی پروتز سینه با قرار گرفتن پروتزها در زیر لایههای پوستی سینه و برش برخی نواحی آغاز شده و با بخیه های بعد از جراحی، پایان می یابد.
گفتنی است که حین انجام عمل پروتز سینه باید برای مدتی بیهوشی عمومی یا بیحسی موضعی انجام داده شود.
توجه داشته باشید که عمر متوسط پروتزهای قرار داده شده در زیر لایههای پوستی سینه، به طور میانگین و بسته به نوع کیفیت آن ها، بین ۵ تا ۱۵ سال است.
۶- استراحت و بازیابی توانی
پس از انجام عمل پروتز سینه، طی مدت زمانی که توسط پزشک به شما ارائه داده شده است، استراحت کنید و نکات بازیابی توانی را به صورت دقیق، اجرا کنید.
در دوران استراحت و بازیابی توانی از هرگونه اعمال فشار سنگین بر روی سینه، انجام ورزشهای سنگین، بلند کردن اجسام و … خودداری کنید.
۷- معاینات پزشکی
پس از عمل جراحی پروتز سینه مانند قبل از انجام این عمل، باید معاینات پزشکی خود را ادامه دهید.
این مرحله با معاینه کامل پزشک و اطمینان از صحت جاافتادن پروتز ها، پیش می رود.
علاوه بر نکات گفته شده، به یاد داشته باشید که صحت نتایج مراحل جراحی با توجه به عواملی همچون نحوه انجام عمل، وضعیت جسمانی و سلامتی فرد و همینطور توصیههای پزشک، متغیر است.
در نتیجه بهتر است انجام این عمل را نزد پزشکان متخصص و با تجربه در حوزه زیبایی انجام دهید.
کاندید مناسب پروتز سینه
این موضوع که بتوان گفت چه کسانی مناسب انجام عمل پروتز سینه هستند، بر عهده پزشکان و متخصصین این حوزه است.
افرادی که قصد انجام عمل پروتز سینه را دارند با مراجعه به جراحان پلاستیک و زیبایی و انجام معاینات لازم، می توانند این عمل را انجام دهند.
این افراد معمولاً با مشکلاتی دست و پنجه نرم میکنند که سبب کاهش اعتماد به نفس در آنها شده است.
از جمله این افراد و مشکلات، میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
۱- افرادی که به بیماری سرطان سینه مبتلا شدهاند.
افرادی که به بیماری سرطان سینه مبتلا میشوند، طی انجام اعمال جراحی، معمولا تمامی نواحی و یا بخشی از ناحیه های سینه های خود را به طور کامل از دست میدهند.
طبیعی است که این افراد مناسبترین کاندید برای انجام عمل پروتز سینه باشند.
۲- افرادی که دارای سینههای نامتقارن هستند.
این افراد، کاندید های مناسبی برای انجام عمل پروتز سینه به شمار میروند.
سینههای نامتقارن، یکی از مشکلات رایج سینه میباشد که به صورت مادرزادی برای بسیاری از بانوان اتفاق می افتد.
برای بازگرداندن سینه به حالت متقارن و خوش فرم خود، میتوان عمل پروتز سینه را بدون هیچگونه نگرانی و زیر نظر پزشکان متخصص، انجام داد.
۳- افرادی که سینههایی کوچکتر از حد استاندارد دارند.
بانوانی که سینههای کوچکتر از حد استاندارد دارند، کاندید مناسبی برای انجام عمل پروتز سینه هستند.
این افراد، به دلایل ژنتیکی، وجود زمینه های ارثی و تغییرات هورمونی غیرمطلوب، دارای سینه هایی کوچکتر از حد استاندارد هستند و ممکن است با کاهش اعتماد به نفس روبرو شوند.
۴- افرادی که تغییراتی نامطلوب را در سینه های خود مشاهده می کنند.
همانطور که پیشتر به آن اشاره شد، بسیاری از بانوان در طول دوران زندگی خود تغییرات نامطلوبی را در سینههای خود مشاهده میکنند.
این تغییرات معمولاً به دلیل قرارگیری در دوران بارداری، دوران شیردهی، زایمان، کهولت سن، کاهش یا افزایش وزن بسیار شدید و…اتفاق می افتد و نگرانی خاطر را در این افراد به وجود می آورد.
بانوانی که دچار این تغییرات شده اند، کاندید مناسبی برای انجام عمل جراحی پروتز سینه هستند و با انجام این عمل میتوانند شکل ظاهری سینه های خود را زیبا تر کنند.
به طور کلی، انجام عمل پروتز سینه یکی از عملهای رایج میان بانوان میباشد که با هدف دستیابی به سینههای خوش فرم و زیباتر انجام میشود.
این عمل را می توان برای بسیاری از افراد که از سلامت جسمانی مناسبی برخوردار هستند، نیز انجام داد.
تنها نکتهای که باید به آن توجه داشته باشید این است که عمل پروتز سینه را نزد پزشکان متخصص زیبایی و جراحان پلاستیک باتجربه، انجام دهید.
انواع پروتز سینه
پروتزهای سینهای که به صورت گسترده برای انجام عمل پروتز سینه به کار برده میشوند، انواع مختلفی دارند.
در ادامه، به معرفی برخی از متداولترین پروتزهای سینه، خواهیم پرداخت.
۱- پروتزهای سیلیکونی
پروتزهای سیلیکونی، یکی از بهترین پروتزهای رایج برای انجام عمل پروتز سینه هستند.
این پروتزها معمولاً از جنس موادی ژل مانند هستند که به شکل سینه های طبیعی تولید می شوند.
پروتزهای سیلیکونی برای بازگرداندن سینه به حالت عادی و طبیعی زیبا، مورد استفاده قرار میگیرند.
استفاده از این نوع پروتزها برای افرادی که دچار بیماری هایی همچون سرطان سینه، نامتقارنی سینه و… دارند، رایج است.
پروتز های سیلیکونی، معمولا به دو مدل دایره ای شکل و قطره اشکی، مورد استفاده قرار میگیرند.
در مدل دایره ای شکل، پروتز ها حالت نیم کره داشته و در مدل قطره ای، می توانید شاهد حالت و شکل سینه های طبیعی باشید.
۲- پروتزهای آب نمکی
پروتزهای آب نمکی، یکی دیگر از انواع پروتزها به شمار میروند که معمولاً از محلولهای نمک فیزیولوژیک یا ژلهای سیلیکونی تشکیل شده و برای خوش فرم کردن سینهها و افزایش سایز آنها مورد استفاده قرار میگیرند.
پروتزهای آب نمکی را میتوان به صورت غیر جراحی نیز به سینهها تزریق کرد.
استفاده از این نوع پروتزها برای افرادی که تمایل به افزایش سایز و بزرگ کردن سینههای خود بیش از حد استاندارد دارند، رایج است و برای کسانی که از بیش از حد معمول لاغر هستند، توصیه نمی شود.
بهتر است بدانید که استفاده از هر یک از انواع پروتزهای سینه، باید با توجه به تمایل کاندیدهای مناسب پروتز سینه و تشخیص های پزشک جراح، انجام داده شود.
همچنین، هزینه های عمل جراحی هر یک از انواع پروتزهای سینه با توجه به میزان تجربه و تخصص جراحان پلاستیک، مشکلات بیمار، نوع پروتز قرار گرفته در جراحی پروتز سینه و کیفیت آنها تعیین میشود.
پروتز سینه از نظر جنس
همانطور که پیش تر به آنها اشاره شد، پروتزهای سینه از نظر جنس به دو دسته کلی پروتزهای سیلیکونی و پروتزهای سالینی یا همان پروتزهای آب نمکی، تقسیم میشوند.
پروتزهای سالینی یا پروتزهای آب نمکی، پروتزهای غیر قابل نفوذ هستند و هیچ مایع یا ماده دیگری نمیتواند به آنها نفوذ کنند.
این پروتزها ظاهری مصنوعی را در سینهها ایجاد میکنند و احتمال خالی شدن مایع موجود در آنها بیشتر از سایر پروتزهای رایج میباشد.
پروتزهای سیلیکونی، مانند پروتزهای سالینی غیر قابل نفوذ هستند اما شما به هیچ عنوان دچار خالی شدن مایع در آن ها نخواهید بود.
این پروتزها بسیار طبیعی هستند و ظاهری بینقص در سینهها به وجود میآورند.
توجه داشته باشید که استفاده از پروتز های سیلیکونی، با توجه به مزایای منحصر به فرد آن ها و نتایج عالی پس از عمل، رایج تر است.
انتخاب هر یک از این پروتزهای سینه با توجه به نیاز های مشتریان و انتخاب های آن ها انجام داده می شوند.
البته لازم به ذکر است که بدانید حتماً باید با پزشک متخصص درباره انتخاب هر یک از این پروتزها مشورتهای لازم را انجام دهید.
۱۰ توصیه مهم بعد از انجام پروتز سینه
بعد از انجام عمل جراحی پروتز سینه، نیاز به انجام مراقبتها و پیگیریهای دقیق، افزایش پیدا میکند و انجام دقیق این مراقبت ها، بسیار حائز اهمیت است.
در ادامه به ۱۰ توصیه مهم بعد از انجام جراحی پروتز سینه، اشاره خواهیم کرد.
۱- از دستورات و توصیه های پزشک خود پیروی کنید.
پس از انجام عمل جراحی پروتز سینه، باید به طور کامل و دقیق از دستورات و توصیههای پزشک خود پیروی کنید.
به طور معمول پزشک دستورالعملها و توصیههایی را پیش از انجام عمل به شما ارائه خواهد داد که این توصیهها شامل مواردی همچون مصرف داروها در زمان مناسب و به صورت منظم، دستورات درباره نحوه شستشو محل جراحی، انجام اقدامات برای جلوگیری از عفونت و … می شوند، که در کاهش عوارض جانبی تاثیرگذار می باشند.
۲- استراحت کنید.
پس از انجام جراحی پروتز سینه، لازم است مدت زمان معینی را به استراحت مطلق بپردازید، تا بدن شما قادر به ترمیم بافتها و بهبود نواحی جراحی شده باشد.
توجه داشته باشید که مدت زمان استراحت شما باید توسط پزشک و با توجه به وضعیت سلامتی شما، توصیه شود.
۳- لباسهای مناسب بپوشید.
پس از جراحی پروتز سینه، لازم است از پوشیدن لباسهای تنگ که باعث اعمال فشار به سینه میشوند، خودداری کنید.
به یاد داشته باشید که در این دوران نباید از لباسهای زیر استفاده کنید و پوشیدن لباس های گشاد خانگی، گزینه ای مناسب برای شما به شمار می روند.
۴- رژیم غذایی مناسب داشته باشید.
پس از جراحی پروتز سینه، باید از دستورات غذایی سالم و رژیم غذایی مناسب و استانداردی استفاده کنید.
تا علاوه بر مبتلا نشدن به بیماریهای گوارشی در زمان استراحت، زمان بهبودی خود را سریعتر کنید.
۵- از محل جراحی مراقبت کنید.
احتمال عفونت محل جراحی پس از انجام عمل پروتز سینه، بسیار بالا میباشد.
بنابراین نیاز است که از محل جراحی به صورت اصولی و با مشورت با پزشک متخصص خود، مراقبت کنید.
۶- از رانندگی، اجتناب کنید.
پس از انجام عمل جراحی پروتز سینه، باید از رانندگی برای مدت زمانی مشخص اجتناب کنید.
۷- داروها را در مدت زمان مشخص خود مصرف کنید.
مصرف داروهای تجویزی پزشک، باید در مدت زمان مشخص و معلومی انجام شود تا فرایند بهبودی تسریع پیدا کند.
۸- از استعمال دخانیات و الکل، خودداری کنید.
عدم استعمال دخانیات و الکل پس از انجام جراحی پروتز سینه، امری بسیار مهم به شمار میرود.
بنابراین در دوران نقاهت خود از استعمال این مواد خودداری کنید و بدانید و آگاه باشید که مصرف قلیان، سیگار، الکل و… می تواند فرایند بهبودی شما را با مشکل مواجه سازد.
۹- ویتامینها و مواد مغذی مورد نیاز را مصرف کنید.
در طول دوران نقاهت پس از انجام عمل پروتز سینه، به هیچ عنوان نباید با کمبود ویتامینها و مواد مغذی در بدن مواجه شوید بنابراین ویتامینهای مورد نیاز خود را طبق دستورات پزشک مصرف کنید.
۱۰- معاینات پزشکی را ادامه دهید.
پس از انجام جراحی پروتز سینه، لازم است معاینات پزشکی را همچنان دنبال کنید تا پزشک شما در جریان وضعیت بهبودی و سلامتی شما قرار بگیرد.
انجام نکات و مراقبتهای گفته شده برای کسانی که در دوران نقاهت پس از انجام عمل پروتز سینه قرار دارند، امری ضروری و مهم میباشد.
چگونه بهترین پزشک پروتز سینه را پیدا کنیم؟
انتخاب پزشک متخصص، نقش شگرفی در میزان دستیابی به نتایج دلخواه پس از عمل جراحی پروتز سینه دارد.
شما میتوانید با توجه به مواردی همچون معاینات پزشکی، اطمینان از مدارک و تجارب پزشک، رضایت بیماران پزشک، هزینه ها، اعتماد سازی، کلینیک و مطب پزشک و … بهترین پزشک را برای انجام عمل جراحی خود پیدا کنید.
همچنین، توجه داشته باشید که برای انتخاب پزشک برای عمل جراحی، باید زمان مناسبی را اختصاص دهید.