چاقی و اضافه وزن، معمولا یکی از معضلات رایج و بزرگ میان انسان‌ها در سرتاسر جهان می‌باشد.
چاقی، جلوه ای از بدن ایجاد می‌کند که وجود آن، کاهش اعتماد به نفس را به دنبال دارد.
در ادامه این رخداد، بسیاری از افراد به دنبال روش هایی هستند که با استفاده از آن ها بتوانند مانع آثار چاقی در بدن شوند.
ابدومینوپلاستی، یکی از روش های جراحی زیبایی است که به منظور حذف چربی های اضافی شکم و اطراف آن، انجام می شوند.
این روش درمانی برای تغییر و ایجاد جلوه مناسب از اندام، به کار برده می شود.
استفاده از این روش زیبایی، برای کسانی که از ناحیه شکم در اثر عواملی همچون بارداری و زایمان، کهولت سن و پیری، چاقی و…دچار تغییرات نامناسب شده اند، با مشورت با پزشکان متخصص قابل انجام است.
خوب است بدانید که عمل ابدومینوپلاستی، یکی از عمل های جراحی زیبایی کاربردی و مفید است، که به سبب بازخوردهای مثبتی که برای افراد داشته، محبوبیت بالایی پیدا کرده است.
نحوه انجام عمل ابدومینوپلاستی، به گونه‌ای است که در آن جراح مقداری از پوست و بافت چربی اضافی که در نواحی اطراف شکم جمع شده است را برش می‌دهد و عضلات شکم را به هم نزدیک می‌کند.
پس از آن، پوست دوباره خود را ترمیم کرده، باز می‌گردد و به شکلی خاص، روی عضلات قرار می‌گیرد.

ابدومینوپلاستی
توجه داشته باشید که درجه سختی این عمل جراحی، تحت تأثیر میزان پوست اضافی و چربی ایجاد شده است.
طبیعی است که هرچه میزان پوست و چربی های اضافی بیشتر شده باشد، عمل سخت تر و هرچه این میزان کمتر باشد، عمل با سهولت بیشتری انجام می شود.
بهتر است بدانید که این عمل جراحی، به منظور دستیابی به اهداف زیر انجام می شود.

۱- حذف چربی های اضافی شکم

۲- ایجاد تناسب قابل قبول از اندام

۳- کاهش و از بین بردن علائم افتادگی شکم

۴- سفت کردن عضلات ضعیف شده معده و بهبود کیفیت عضلات

۵- حذف پوست های اضافی و شل شده شکم

برای دستیابی به این اهداف، می توانید با خیال راحت اقدام به انجام عمل ابدومینوپلاستی کنید.
همچنین، توجه داشته باشید که پیش از انجام هر اقدام، باید به پزشک متخصص جهت بررسی وضعیت جسمانی، سلامت بدن و معاینه کامل، مراجعه کنید.
پزشک متخصص شما را در جریان تمامی جزئیات عمل، دوران نقاهت، مراقبت ها، نوع ریسک‌های عمل جراحی، فواید عمل، عوارض جانبی و انتظارات، قرار می دهد و به شما در انتخاب صحیح عمل ابدومینوپلاستی، کمک خواهد کرد.

کاندید مناسب

عمل جراحی زیبایی ابدومینوپلاستی را نمی توان برای تمامی افراد با هر مشکل مرتبط، به کار برد.
برای اینکه بتوانید عمل جراحی ابدومینوپلاستی را انجام دهید باید از برخی شرایط، برخوردار باشید تا کاندیدی مناسب برای انجام این عمل محسوب شوید.

در ادامه به معرفی کاندیدهای مناسب برای انجام عمل جراحی زیبایی ابدومینوپلاستی، خواهیم پرداخت.

۱- افرادی که دچار افتادگی و شل شدگی شکمی شده اند.

این افراد، از مناسب‌ترین کاندیدهای انجام عمل جراحی ابدومینوپلاستی، به شمار می‌روند. شل شدگی و افتادگی شکمی، یکی از معضلات بزرگ برای افرادی است که خواستار برخورداری از تناسب اندام استاندارد هستند.
افتادگی و شل شدگی شکم معمولاً برای کسانی رخ می‌دهند که در دوران پس از بارداری به سر می‌برند، لاغری بعد از چاقی را تجربه می کنند یا در سنین بالا قرار دارند‌.

۲- افرادی که سابقه انجام سایر جراحی‌های شکمی را داشته اند.

این افراد، از دیگر کاندیدهای مناسب برای انجام عمل جراحی زیبایی ابدومینوپلاسی به شمار می‌روند.
برای مثال، پس از عمل جراحی سزارین، در صورت عدم انجام ورزش های تناسب اندام، تغییراتی در ناحیه شکم و اطراف آن به وجود می آید که ممکن است برای این افراد ناخوشایند باشد.

۳- افرادی که لاغری بعد از چاقی بیش از حد را تجربه می‌کنند.

این افراد، گزینه های مناسب دیگری برای انجام عمل ابدومینوپلاستی، به شمار می‌روند. وزن بالای این افراد پیش از رسیدن به دوران لاغری، سبب باقی ماندن آثار آن و افتادگی کامل پوست می شود.
این افراد معمولا از پوست اضافی برخوردارند یا از شل شدگی بیش از حد پوستشان رنج می برند. در صورت برخورداری از شرایط ویژه، ابدومینوپلاستی، عمل جراحی بسیار مفیدی برای این افراد محسوب می‌شود.

کاندید مناسب

۴- افرادی که عضلات شکم ضعیفی دارند.

افرادی که دارای عضلات شکم بسیار ضعیف هستند، کاندید مناسب دیگری برای انجام عمل ابدومینوپلاستی هستند.
با انجام عمل ابدامینوپلاستی، چربی‌ها و پوست‌های اضافی که باعث تضعیف عضلات شکم شده‌اند، به طور کامل برداشته می‌شوند و پس از مدتی، عضلات شکم بازیابی توانی می شوند.

۵- افرادی که قصد ایجاد تناسب اندام مناسب خود را دارند.

وجود چربی و پوست‌های اضافی در اطراف شکم و عدم تمایل به وجود آن ها، یکی دیگر از دلایل انجام عمل ابدومینوپلاستی به شمار می‌رود.
وجود چربی بیش از حد و پوست‌های اضافی، افراد رو با کاهش شدید اعتماد به نفس مواجه می‌کند.
در نتیجه انجام عمل ابدومینوپلاستی، گزینه ی جراحی مناسب برای این افراد است.
البته توجه داشته باشید که انجام عمل ابدومینوپلاستی، روشی برای کاهش وزن نبوده و نیست و افرادی که از چاقی بیش از حد معمول رنج می برند، باید پیش از عمل، به وزن متعادل و ثابتی دست پیدا کنند.
خوب است بدانید که عمل جراحی ابدومینوپلاستی، هم برای زنان و هم برای مردان قابل انجام است و مناسب با نوع مشکلات آن ها به شیوه های مختلف انجام می شود.
لازم به ذکر است که بدانید، برای دستیابی به نتایج دلخواه از عمل ابدومینوپلاستی، ضروری است که با پزشک متخصص و باتجربه، مشورت های لازم را انجام دهید و سپس اقدام به انجام مراحل عمل کنید.

ممنوعیت انجام عمل

عمل ابدومینوپلاستی، همیشه قابل انجام نیست و در بسیاری از موارد، ممکن است با ممنوعیت هایی مواجه شوید یا بهتر است از انجام این عمل، خودداری کنید.

برخی از ممنوعیت‌های انجام عمل زیر هستند.

۱- در دوران پس از جراحی شکمی به سر می برید.

اگر به تازگی عمل جراحی شکمی انجام داده اید، بهتر است از انجام عمل ابدومینوپلاستی اجتناب کنید.
انجام این عمل ممکن است شما را در شرایط سخت و ناخوشایندی قرار دهد. همچنین، اگر پس از انجام جراحی شکمی دچار پوست اضافه بیش از حد شده‌اید، بهتر است از انجام عمل ابدومینوپلاستی صرف نظر کنید. (انجام معاینات توسط پزشک و ارزیابی دقیق، ضروری است.)

۲- از بیماری های مزمن رنج می برید.

اگر از بیماری‌های مزمنی همچون بیماری‌های قلبی، کلیوی، کبدی و… رنج میبرید، بهتر از بدانید که انجام عمل ابدومینوپلاسی مناسب شما نیست و ممکن است سلامت شما را به خطر بیاندازد. البته بررسی وضعیت و سلامت جسمانی شما برای عمل، توسط پزشک انجام می شود.

۳- دچار اعتیاد هستید.

اگر دچار اعتیاد هستید، پیشنهاد می‌کنیم از انجام عمل ابدومینوپلاستی، صرف نظر کنید. اعتیاد به موادی همچون سیگار و سایر دخانیات، علاوه بر تاثیر مخرب بر نحوه انجام عمل، طول دوران نقاهت شما را کند خواهد کرد و ممکن است آسیب های دیگری به سلامت شما وارد کند.

۴- قصد بارداری دارید.

اگر قصد بارداری دارید از انجام عمل ابدومینوپلاستی، خودداری کنید. انجام این عمل پیش از دوران بارداری، شما را در موقعیت سختی قرار خواهد داد و روند ترمیم شکمی را بسیار کند خواهد کرد.
همچنین، پس از انجام عمل ابدومینوپلاسی در دوران نزدیک به بارداری، ممکن است با عوارضی ناخوشایند روبه رو شوید.

ممنوعیت انجام عمل

۵- وضعیت جسمانی ناسالم

برخی وضعیت های جسمانی ناسالم، می توانند شما را در وضعیت و شرایط سختی قرار دهند و از انجام عمل ابدومینوپلاستی، بازدارند.
در مواردی معدود، این بیماری ها با انجام آزمایشات و معاینات پزشک پیش از عمل، مشخص می شوند و انجام عمل را با مشکل مواجه می‌کنند.
پیش از عمل ابدومینوپلاستی، لازم است به ممنوعیت‌های انجام عمل، توجه کافی را داشته باشید و در رابطه با هرکدام از این ممنوعیت‌ها، با پزشک متخصص و جراح خود مشورت کنید.
بهتر است بدانید که در صورت عدم وجود هر یک از این ممنوعیت‌ها، انجام عمل ابدومینوپلاستی همواره با عوارضی همراه است که برای کاهش آنها می‌توانید از قرارگیری در برخی شرایط، خودداری کنید.

انواع عمل ابدومینوپلاستی

انجام عمل جراحی ابدومینوپلاستی، به روش‌های مختلفی امکان‌پذیر است که در هر یک از این عمل‌های جراحی، از تکنیک‌ها و روش‌های گوناگونی برای انجام عمل استفاده می‌شود.

انواع روش‌های انجام عمل ابدومینوپلاستی، شامل موارد زیر می باشند.

۱- ابدومینوپلاستی به روش کامل

ابدومینوپلاستی به روش کامل، با ایجاد دو برش آغاز می شود. یکی از این برش‌ها در نواحی اطراف ناف زده می‌شود و دومین برش در طول خط بالای بیکینی به صورت افقی از یک سو به سوی دیگر لگن، ایجاد می شود.
در این روش جراحی که به اصطلاح به آن ابدومینوپلاستی کامل گفته می‌شود، برش ها در دو قسمت بالایی و پایینی شکم ایجاد شده و بر اساس آن ها چربی ها و پوست های اضافی از ناحیه شکم جدا می شوند.
ابدومینوپلاستی کامل، معمولا برای بیمارانی انجام می‌شود که از ماهیچه‌های شکمی بسیار ضعیف برخوردارند، دچار پوست اضافه حاصل از انجام سایر جراحی ها شده اند و یا چربی اضافی را تحمل می‌کنند.
لازم به ذکر است که بدانید، با انجام عمل ابدومینوپلاستی کامل، به نتایجی عالی دست پیدا خواهید کرد و تناسب اندامی مفید به وجود خواهید آورد.

۲- مینی ابدومینوپلاستی

برخلاف ابدومینوپلاستی کامل، مینی ابدومینوپلاستی با ایجاد یک برش عرضی در ناحیه پایینی شکم و بیکینی، که بسیار کوچکتر از برش ایجاد شده در ابدومینوپلاستی کامل است، آغاز می شود.
در این روش جراحی زیبایی، تنها مقدار اندکی از چربی ها و پوست های اضافی موجود در ناحیه شکم برداشته می‌شوند.
توجه کنید که در این روش، هیچ برش یا زخمی در ناحیه اطراف ناف ایجاد نمی شود و در نتیجه فرد، دوران نقاهت کمتری نسبت به ابدومینوپلاستی کامل، سپری خواهد کرد.
بهتر است بدانید که این روش با توجه به عوارض کمی که دارد، برای افرادی که قصد بارداری در آینده را دارند، بسیار مناسب تر است.

انواع عمل ابدومینوپلاستی

۳- ابدومینوپلاستی آندوسکوپی

ابدومینوپلاسی آندوسکوپی، یکی دیگر از روش‌های عمل جراحی ابدومینوپلاستی می‌باشد. در این روش، جراح از چندین برش متعدد در نواحی مختلف از نواحی تناسلی و اطراف نواحی پایین ناف، استفاده می کند. سپس جراح، انجام عمل را با استفاده از لوله ها و دوربین های کوچک که مجموعه آن ها به آندوسکوپ معروف است، آغاز می‌کند.
ابدومینوپلاستی آندوسکوپی، بیشتر برای کسانی مورد استفاده قرار می‌گیرد که نیاز به حذف چربی یا پوست های اضافی کمتری دارند.
ابدومینوپلاستی آندوسکوپی، کمترین عوارض و محدودیت‌های دوره نقاهت را دارد و یکی از بهترین عمل‌های جراحی زیبایی به شمار می‌رود.
هر یک از عمل های جراحی زیبایی ابدومینوپلاستی، باید با توجه به صلاح دید پزشک، وضعیت سلامت بیمار، نوع چربی یا پوست‌های اضافه تشکیل شده در بدن بیمار، میزان چربی، سن و… انتخاب می شوند.
ابدومینوپلاستی چگونه انجام می‌شود؟ابدومینوپلاستی، یکی از روش‌های مفید و کاربردی برای حذف چربی‌ها و پوست‌های اضافی تشکیل شده بر روی شکم می باشد.
اگر قصد انجام عمل ابدومینوپلاستی را دارید، بهتر است بدانید که این روش طبق مراحل خاص و اصولی انجام می‌شود، که از آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

۱- انجام مشاورات و معاینات پزشکی

انجام مشاورات و معاینات پزشکی پیش از انجام عمل جراحی زیبایی ابدومینوپلاستی، امری ضروری به شمار می‌رود.
پزشک پس از انجام معاینات و آزمایشات مورد نیاز و همینطور پس از بررسی سلامت فرد و انجام معاینات از وضعیت شکمی او، بهترین نحوه انجام عمل ابدومینوپلاستی را برای او در نظر می‌گیرد.
حتما به یاد داشته باشید که انجام عمل ابدومینوپلاستی، از حساسیت‌های بالایی برخوردار است و انجام آن باید زیر نظر پزشکان با تجربه و متخصص در حوزه زیبایی، انجام شود.

۲- آماده سازی برای انجام جراحی

همانطور که می‌دانید، پیش از انجام جراحی ابدومینوپلاستی لازم است آماده سازی‌های لازم را برای این کار انجام دهید.
برای مثال، در این دوران باید مصرف برخی داروها را کنار بگذارید یا از رژیم غذایی خاصی پیروی کنید که ارائه هر یک از این روش‌ها توسط پزشک انجام می‌شود.

۳- انجام جراحی

پس از در نظر گرفتن تمامی مراحل آماده‌سازی جراحی و انجام هر یک از این اقدامات، نوبت به انجام جراحی می‌رسد.
همانطور که پیش تر به آن اشاره شد، در این مرحله جراحی ابدومینوپلاستی، با ایجاد برش های متعدد در نواحی به خصوص و حذف کامل چربی‌ها و پوست‌های اضافی آغاز می‌شود.
هر یک از این اقدامات توسط پزشک و با دقت کامل انجام می‌شود.

۴- مراقبت های پس از جراحی و بازتوانی

پس از انجام جراحی نیز باید از انجام اقداماتی پیروی کنید. این اقدامات شامل انجام مراقبت ها و دستورالعمل های لازم برای کوتاه کردن دوران نقاهت است.
لازم است بدانید که تمامی این اقدامات و مراقبت ها توسط پزشک متخصص تعیین می شوند.

۵- بازگشت به وضعیت سلامت اولیه

پس از گذشت دوران نقاهت، با انجام دستورالعمل های پزشک به وضعیت سلامت اولیه خود باز خواهید گشت.
توجه داشته باشید که بازگشت به وضعیت سلامت اولیه، نیازمند صبر و انجام مراقبت های لازم است.
بهتر است بدانید که انجام دقیق هر یک از مراحل گفته شده، شما را به نتایج دلخواه از انجام عمل ابدومینوپلاستی خواهد رساند.

عوارض و توصیه‌ها

عمل جراحی زیبایی ابدومینوپلاستی نیز مانند سایر عمل های جراحی، دارای عوارض جانبی بسیاری است.

از جمله عوارض جانبی از دومینوپلاستی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

۱- مشاهده خونریزی در محل

 پس از انجام عمل ابدومینوپلاسی، ممکن است خونریزی‌هایی در محل بخیه، مشاهده شود.
این خونریزی یکی از عوارض ابدومینوپلاستی محسوب می‌شوند و در صورت وقوع، باید به پزشک گزارش داده شوند.

۲- مشاهده تغییرات در سطح پوست

پس از انجام عمل ابدومینوپلاستی، ممکن است تغییرات جزئی در سطح پوست مشاهده شوند. این تغییرات می‌توانند شامل تغییرات رنگ یا ضایعات  پوستی باشند.

۳- مشاهده تورم در دست و پاها

پس از انجام عمل ابدومینوپلاستی، ممکن است تورم شایعی در نواحی دست‌ها و پا مشاهده کنید.

۴- بی حسی یا به اصطلاح لمس شدن برخی نواحی

یکی دیگر از عوارض انجام عمل ابدومینوپلاستی، احساس بی‌حسی یا لمس شدن در برخی نواحی شکم یا نواحی اطراف آن می‌باشد.

۵- مشاهده عفونت در محل بخیه

 مشاهده عفونت در محل بخیه، یکی دیگر از عوارض عمل جراحی ابدومینوپلاستی می‌باشد.
این عارضه در اثر عدم انجام صحیح مراقبت‌های لازم پس از عمل یا قبل از آن، به وجود می‌آید.

عوارض و توصیه‌ها

۶- عدم بهبود زخم ها پس از گذشت دوران نقاهت

از دیگر عوارض شایع عمل جراحی زیبایی ابدومینوپلاستی، بهبودی دیرهنگام یا عدم بهبود زخم‌ها پس از گذشت دوران نقاهت تعیین شده می‌باشد.
این عارضه برای کسانی که عمل جراحی را انجام داده اند، بسیار آزاردهنده می باشد.
توجه داشته باشید که وجود این عوارض پس از انجام عمل ابدومینوپلاستی شایع بوده و نیازی به نگرانی درباره آن ها نیست.
اما بهتر است پس از به وجود آمدن کوچک‌ترین عارضه آن را به پزشک متخصص خود گزارش دهید تا بتوان در کمترین زمان از این عوارض جلوگیری کرد.

توصیه‌هایی که می‌توان برای انجام اقدامات بعد از عمل ابدومینوپلاستی داشت تا از عوارض احتمالی جلوگیری شود، شامل موارد زیر هستند.

۱- از استراحت مطلق برای مدت زمان طولانی بپرهیزید و با تحرک کافی و پیاده روی، از عوارض احتمالی جلوگیری کنید.

۲- تا مدت زمان مشخصی که توسط پزشک تعیین شده است از انجام فعالیت‌های سنگین روزمره یا ورزش‌های سنگین پرهیز کنید.

۳- از رژیم غذایی مناسب و استانداردی پیروی کنید. می توانید میوه ها و سبزیجاتی را در کنار وعده های غذایی سبک خود بگنجانید.

۴- در طول روز، مقدار مناسبی آب مصرف کنید.

۵- داروهایی که توسط پزشک تعیین شده‌اند را به صورت منظم مصرف کنید.

۶- پس از جراحی از گن های مخصوص استفاده کنید.

توجه و رعایت توصیه‌هایی که توسط پزشک تعیین می شوند، می‌توانند سبب کاهش عوارض احتمالی پس از جراحی شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *